Comunicat: Anunțuri care induc în eroare călătorii.

În microbuzele care acoperă unele trasee dintre municipiul Tulcea și localități limitrofe, au fost afișate anunțuri care încearcă să inducă în eroare cetățenii.

Aceste afișe anunță călătorii că, începând cu data de 1 iunie 2023, plecările pe traseele respective se fac ,,conform dispozițiilor primăriei, numai din autogară”. Continuă cu mențiunea „mașinile de traseu nu vor mai prelua călători din stațiile din oraș”.

Pentru corecta informare a cetățenilor, ținem să facem următoarele precizări:

1. Nu există dispoziții sau măsuri locale care intră în vigoare începând cu data de 1 iunie 2023 și care îi vizează acești transportatori.

2. Societățile în cauză au contracte de delegare a transportului de la Consiliul Județean, singura instituție care autorizează transportul public pe aceste trasee.

3. Prin lege, acești transportatori sunt obligați să aibă ca punct de plecare o autogară.

4. Acești transportatori nu au solicitat niciodată accesul în stațiile destinate transportului public din municipiu, nici măcar când li s-a atras atenția asupra faptului că în stațiile de pe traseele STP nu se poate opri haotic, fără un acord din partea municipalității.

În concluzie, Primăria nu emite dispoziții sau autorizații privind transportul public de persoane în județ, plecarea din autogară este obligatorie, iar practica preluării călătorilor din stațiile STP este nelegală.

Primăria Municipiului Tulcea își dorește ca cetățenii care fac naveta din localitățile limitrofe, elevi sau adulți, să beneficieze de condiții decente pentru utilizarea transportului public, chiar dacă în acest caz transportatorii nu ne aparțin și nu sunt autorizați sau avizați de Primar sau Consiliul Local.

Calitatea serviciilor de transport ține exclusiv de voința acestor companii, a căror sarcină este să respecte legislația și să întreprindă toate demersurile pentru un transport civilizat. Considerăm că prin afișarea anunțului respectiv se face abstracție de toate aceste reponsabilități și se încearcă pasarea răspunderii asupra Primăriei Municipiului Tulcea.