Planul de economisire a energiei la nivelul Primăriei și al entităților subordonate

Context

La nivel internaţional ne confruntăm cu o criză a energiei, generată nu doar de conflictul din Ucraina, dar şi de schimbările climatice şi implicit de necesitatea trecerii la energie verde sau regenerabilă. Acest cumul de factori a dus la o creştere a preţurilor tuturor tipurilor de energie, indiferent că vorbim de cea electrică, termică, de combustibili fosili sau de instalaţiile de producere a energiei solare sau eoliene (panouri solare, turbine eoliene) şi medii de stocare (baterii). Din acest motiv, singura soluţie de moment (şi care nu implică un efort financiar deosebit) este schimbarea modului în care privim consumul de energie şi adaptarea la această criză prin reducerea consumului, atât la nivel individual (locuinţe) cât şi administrativ (clădiri şi servicii publice) şi industrial. Pentru viitor, acest lucru nu este suficient şi vor fi necesare investiţii importante în energie verde, sustenabilă sau cu amprentă minimă de carbon.

Planul de economisire la nivelul Primăriei municipiului Tulcea și al entităților subordonate – referitor la energia electrică, termică, regenerabilă, combustibili fosili.

Ce facem în prezent pentru a reduce consumul de energie

Primăria municipiului Tulcea, alături de direcţiile, serviciile şi societăţile subordonate, aplică o serie de măsuri pentru reducerea consumului de energie:

Compartiment Administrativ și Informatică

Serviciul Impozite și Taxe

S.P.C.L.E.P

Serviciul Gospodărie Municipală

Direcția de Asistență și Protecție Socială

Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei

S.C. Servicii Publice S.A.

S.C. Agropiețe S.A.

S.C. AQUASERV S.A.

D.I.A.P.

S.C. Transport Public S.A.

S.C. Energoterm S.A.