Competiție ecvestră: Echitație la Porțile Deltei Dunării

În perioada 21-23 iulie, clubul de echitație Real Racing din Tulcea va găzdui evenimentul „Echitație la Porțile Deltei Dunării”.

Desfășurat sub forma unei competiții în cadrul disciplinei ecvestre ,,Working Equitation”, evenimentul constituie una din etapele de calificare pentru Finala de Working Equitation 2023, concurs organizat sub egida Federației Ecvestre Române.

Publicul este așteptat pentru a lua parte la spectacolele ecvestre, în incinta clubului Real Racing, Șoseaua Murighiol, km 3,5, în proximitatea Satului Pescăresc Tradițional (5,4 km din centrul municipiului Tulcea).

Marea surpriză pregătită de organizatori este prezența lui DENIS ȘTEFAN, cunoscut actor, dar, mai ales, mare pasionat de cai, care va oferi o demonstrație de dresaj.

Programul evenimentului.
La începutul săptămânii vor avea loc antrenamentele, iar joi, 20 iulie, va avea loc Ședința Tehnică. În weekend se va desfășura competiția, unde publicul este invitat după următorul program:

Vineri, 21 iulie
➡️9.00 – 12.00:
Probe de dresaj.
➡️17.00 – 19.00:
Probe de Maniabilitate (Stil);
Probe speciale. Ștafetă;
Probe de Încurajare.

Sâmbătă, 22 iulie
➡️9.00 – 12.00:
Probe de Maniabilitate – Viteză (Stil);
Probe de Încurajare;
Probe de Viteză.
➡️16.00 – 19.00:
Denis Ștefan – Demonstrație;
Probe de sărituri peste obstacole;
Festivitate de premiere.

În încheierea evenimentului, duminică, concurenții și ceilalți participanți vor lua parte la un program cu caracter educațional, pe tema „Biodiversitatea în Delta Dunării”, susținut de Dr. Ștefan Răileanu, fondator al clubului hipic organizator, Real Racing Tulcea, și cercetător științific în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Tulcea.
Organizatori: Real Racing, Asociația Elliot House.
Parteneri: Federația Ecvestră Română, Hotel Europolis, Asociația Noroc.

Working Equitation (WE) este o disciplină complexă și plurivalentă, organizată și desfăşurată pe o suită inseparabilă, în stare de dependență reciprocă de tipuri de probe.

Pentru un cuplu cal/sportiv, disciplina are trei faze:

Dresaj (un test unde sunt demonstrate abilităţile de dresaj clasic, cu mişcări de dresaj academic);
Maniabiliate/Stil (unde sunt demonstrate abilităţile cuplului cal/călăreţ de a parcurge un traseu prestabilit, accentuându-se parteneriatul între om şi cal) şi parcursul;
Viteză (unde timpul cel mai scurt pentru parcurgerea traseului cu obstacole oferă câştigătorul probei).
Sursa: https://batesaua.ro/disciplina-working-equitation-ce-este-si-cum-o-practicam/