BUGETAREA PARTICIPATIVĂ: Votează proiectul favorit!

BUGETAREA PARTICIPATIVĂ a intrat în Etapa de Votare a proiectelor validate.

Proiectele depuse de tulceni pot fi vizualizate pe platforma dedicată Bugetării Participative: https://tulcea.cityon.ro/BugetareParticipativa/Proiecte/Toate
Pentru a vota proiectul favorit este necesar să vă creați un cont de utilizator în platforma Primaria Online: https://tulcea.cityon.ro/

Înrolarea în platformă exclude posibilitatea votului multiplu. În plus, contul de utilizator vă oferă acces la o gamă largă de servicii, peste 5000 de tulceni alegând deja să utilizeze platforma online pentru: obținere/depunere documente, acces permanent la situația fiscală, plăți online cu cardul, achitare impozite și taxe online. Pe viitor, integrarea altor servicii va simplifica relația tulcenilor cu administrația publică prin intermediul Primăria Online.

BUGETAREA PARTICIPATIVĂ a intrat în Etapa de Votare a proiectelor validate.

Etapa de votare a proiectelor se incheie pe 31 octombrie. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a vota câte un proiect din cadrul fiecărei categorii. Selecția finală va fi realizată prin combinarea votului online în procent de 50% și a votului exprimat în cadrul comisiei de evaluare în procent de 50%.

Comisia de evaluare va fi formată din reprezentanți ai Direcției Administrație Publică Locală, Direcției Economice, Direcției Tehnice, Direcției Întreținere și Administrare Patrimoniu și Direcției Urbanism, Amenajare Teritoriu, Administratorul Public al Municipiului, precum și un reprezentant al comunității ce va fi selectat dintre persoanele înscrise pe platforma online.

Proiectele selectate vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Tulcea pentru anul 2023, iar ulterior implementate.

Bugetarea participativă este un model de bună practică preluat de la alte administrații, un exercițiu de implicare civică din partea cetățenilor, un instrument care învață administrația să-și asculte cetățenii.

Fiind un instrument inedit atât pentru administrație cât și pentru cetățeni, pentru această ediție pilot a fost alocată suma de 250.000 lei. Fiecare propunere a urmărit unul din următoarele domenii:

  • Amenajare de spații verzi și locuri de joacă;
  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;
  • Amenajare spații publice, mobilier urban, iluminat public etc.;
  • Infrastructură culturală și educațională;
  • Protecția mediului, colectarea deșeurilor, salubrizare etc.;
  • Digitalizare.